DINK Kinderfysio

Kleuter tot puber

kleuter tot puber

Kinderfysiotherapie voor kleuters en opgroeiende kinderen

De basisschool is een spannende tijd voor je kind. Het leert enorm veel in korte tijd. Dat doen ze door kennis te vergaren (cognitieve ontwikkeling), maar ook door fysieke vaardigheden te ontplooien, zoals het lichaam te gebruiken of door de handen in te zetten voor creatieve doeleinden. Daarvoor moeten ze hun motorische vermogens aanspreken. Daarnaast ervaart je kind ook nog eens hoe het zich staande moet houden tussen leeftijdsgenootjes. Ze hebben daarvoor goede communicatieve vaardigheden nodig, maar ook zelfvertrouwen en een goede sociaal-emotionele ontwikkeling. Kortom, er gebeurt nogal wat in hun leventje.

Kinderfysiotherapie voor pubers

Maakt je kind de overstap naar de middelbare school, dan openbaart zich wederom een nieuwe ontwikkelfase. Het betreedt de wereld van de puberteit. De hormonen gieren door het lijf en het lichaam maakt ineens een enorme ontwikkeling door. Dat kan problemen opleveren in het beweegpatroon van je kind. Wat we heel vaak tegenkomen, is dat kinderen zo hard groeien dat ze fysieke klachten krijgen. Dat kan komen door bijvoorbeeld een andere houding of doordat het bewegen ineens anders verloopt. Het kan ook zijn dat het onzeker wordt over het uiterlijk, gedrag of de houding. Samen met je opgroeiende puber gaan we kijken hoe ze fysiek en mentaal sterker kunnen worden. Met een goed behandelplan proberen we je puber meer vertrouwen in zichzelf en het eigen lichaam te krijgen. Ook leren we hoe je kind zich kan aanpassen aan de ontwikkelingen van het lichaam.

Wanneer kinderfysiotherapie?

Is je kind kleuter, basisschoolleerling of puber? En herken je een van onderstaande signalen? Dan adviseren wij je om contact met ons op te nemen. In een eerste observatie kunnen we kijken of je kind baat kan hebben bij kinderfysiotherapie, al dan niet in combinatie met een van onze andere disciplines. Kijk ook eens bij een van onze programma’s. Wellicht heeft je kind baat bij een van onze clubs of trainingen.

 Kinderfysiotherapie kan helpen bij:

  • Moeite met gymlessen.
  • Weinig kracht of conditie.
  • Moeite met knippen, tekenen, kleuren en schrijven.
  • Planningsproblemen bij het maken van werkjes.
  • Nek-, rug- of hoofdpijnklachten.
  • Houdingsproblemen.
  • Motorische problemen in combinatie met problemen op andere vlakken, zoals spraak, taal en spel.
  • Moeite met het verwerken van zintuigprikkels, zoals over- of ondergevoelig voor geluid, aanraking of evenwichtsprikkels.
  • Complexere problematiek, zoals bepaalde syndromen, spierziekten of neurologische afwijkingen.

 

Wil je weten hoe een behandelplan eruit kan zien? Lees dan meer over onze behandelwijze.

Wil je een gesprek aanvragen om je kind te laten observeren? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.