DINK Kinderfysio

Prematuur tot kleuter

prematuur tot kleuter

Kinderfysiotherapie voor prematuren en dysmaturen

Een kind heeft de beste kans op een goede ontwikkeling als het op een ontspannen, actieve manier kan deelnemen aan het leven. Vooral bij te vroeg of te klein geboren baby’tjes vraagt dit extra ondersteuning van ouders. Natuurlijk zijn er veel professionals om je heen die je kind helpen om de start zo goed mogelijk te laten verlopen. Kinderfysiotherapie is een van de disciplines die je kindje helpen om stapjes vooruit te zetten. Zo kunnen we bijvoorbeeld helpen met het begrijpen van je kind door samen naar de lichaamstaal te kijken. Ook kunnen we helpen bij het zoeken naar fijne manieren om je kindje te hanteren tijdens bijvoorbeeld verzorgingsmomenten.

 

Kinderfysiotherapie voor 0 tot 4-jarigen

Ook baby’s, peuters en kleuters kunnen in de eerste jaren van hun leven wat moeite hebben om zich goed te ontwikkelen. Dat kan op het gebied van hun motorische ontwikkeling (bewegen), cognitieve ontwikkeling (verstandelijk) en spraak- en taalontwikkeling. Door samen goed naar het beweegpatroon en gedrag van je kind te kijken, kunnen we een behandelplan op maat maken om je kind beter te laten ontwikkelen. Het is inmiddels bewezen dat door preventieve behandeling of door vroege signalering een achterstand op de basisschool vermindert of zelfs voorkomen kan worden. Door de behandelingen ook nog op speelse wijze aan te bieden, krijgt je kind plezier in bewegen en vergroot het zijn vertrouwen in eigen kunnen.

Wanneer kinderfysiotherapie?

Is je kind prematuur of dysmatuur? Of is het in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en herken je een van onderstaande signalen? Dan adviseren wij je om contact met ons op te nemen. In een eerste observatie kunnen we kijken of je kind baat kan hebben bij kinderfysiotherapie, al dan niet in combinatie met een van onze andere disciplines.

 

Kinderfysiotherapie kan helpen bij:

  • Prematuur en dysmatuur geboren kinderen
  • Voorkeurshouding van het hoofdje naar 1 kant met eventueel afplatting van de schedel.
  • Voorkeurshouding van het lichaam.
  • Veel huilen, onrustig gedrag.
  • Angstig bij bewegen.
  • Slap of juist overstrekken.
  • Vertraagde motorische ontwikkeling, zoals laat kruipen en lopen.
  • Problemen in het looppatroon, veelvuldig vallen of struikelen.
  • Complexere problematiek, zoals bepaalde syndromen, spierziekten of neurologische afwijkingen.

Wil je weten hoe een behandelplan eruit kan zien? Lees dan meer over onze behandelwijze.

 

Wil je een gesprek aanvragen om je kind te laten observeren? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.