DINK Kinderfysio

Programma’s

programma’s

In samenwerking met professionals uit andere vakgebieden biedt ons team programma’s aan die inzoomen op een bepaald ontwikkelgebied van je kind. De basis van al deze programma’s is beweging. Vaak bestaat een programma uit meerdere spel- en beweegelementen die bijdragen aan een betere ontwikkeling van je kind.

Wij vinden het belangrijk dat je kind plezier heeft. Daardoor is het beter in staat om de oefeningen tot zich te nemen. Door met leeftijdsgenootjes en kinderen met dezelfde problemen op speelse wijze te oefenen en te bewegen, voelt het zich veilig. Ook zorgt het voor herkenning en leert je kind dat het niet erg is als het soms niet helemaal gaat zoals het zelf wil. Wij proberen je kind vooral positief te stimuleren. Door te ervaren wat het kan, krijgt je kind meer zelfvertrouwen en zal het vanzelf steeds stapjes beter gaan.

waaraan kan je kind meedoen?

Voor verschillende hulpvragen hebben we programma’s samengesteld die je kind kunnen helpen. Van peuter tot puber. Bekijk hieronder onze programma’s.

Fitkids

Als je kind een langdurige aandoening of beperking heeft dan is bewegen niet (meer) vanzelfsprekend. En dat terwijl beweging zo belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind. Wij vinden dat iedereen plezier moet beleven aan bewegen en daarom zijn wij gestart met Fitkids, een fitness- en oefen programma onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut.

Lees verder

TOP Programma

U bent als ouder de belangrijkste persoon in het leven van uw kind. Daarom stimuleert men in het ziekenhuis al vroeg de band tussen u en uw baby. Lijfelijk contact en het begrijpen van de lichaamstaal van uw kind spelen daarbij een belangrijke rol.

Lees verder

Kanjerclub

Als je kind moeite heeft met bewegen tijdens de gymlessen, het faalangstig is of zich lastig staande houdt tussen leeftijdsgenootjes, dan kan je kind meedoen met de Kanjerclub. Van 4 tot 10 jaar.

Lees verder

Mini kanjerclub

Als je peuter moeite heeft met bewegen, het onzeker is en zich lastig (verbaal) staande kan houden tussen andere peuters, dan kan het helpen om je kind mee te laten doen met de Mini Kanjerclub. Van 2 tot 4 jaar.

Lees verder

Letterclub

Niet ieder kind leert even gemakkelijk wat de functie is van geschreven taal. Bij de Letterclub leert je kind tijdens het bewegen de letters beter te begrijpen. Een mooie start voor een leven lang plezierig lezen en schrijven!

Lees verder

OKI-B

Als het opvoeden van je kind niet gaat zoals je voor ogen hebt, dan is dat ook van invloed op de relatie met je kind en de gevoelens die je hebt over je kind. OKI-B kan dan een oplossing zijn. Van 0 tot ongeveer 8 jaar.

Lees verder

Samen sterk

Als je kind moeite heeft met verliezen, weinig zelfvertrouwen heeft en het lastig vindt om met andere kinderen te spelen, dan is de spelgroep Samen Sterk een goed startpunt. Elke week word je een beetje sterker.

Lees verder

Voor ieder kind moet plezier in bewegen vanzelfsprekend zijn!

Wij helpen je kind graag om het plezier in beweging, sport en zichzelf te ontdekken.