DINK Kinderfysio

Fitkids

Fitkids

Lekker sporten met Fitkids

Als je kind een langdurige aandoening of beperking heeft dan is bewegen niet (meer) vanzelfsprekend. En dat terwijl beweging zo belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind. Wij vinden dat iedereen plezier moet beleven aan bewegen en daarom zijn wij gestart met Fitkids, een fitness- en oefen programma onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut.

wat is Fitkids?

Wat is Fitkids?

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende 3 maanden tot een jaar onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut.
In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei spelvormen gedaan.
In Fitkids werken de kinderen aan hun fysieke conditie en individuele doelen. Het uiteindelijke doel is hervatten van sportactiviteiten of doorstroom naar een sportclub.

Hoe werkt Fitkids?

Hoe werkt Fitkids?

•  Fitkids wordt gegeven op een doordeweekse dag na schooltijd bij sportcentrum Joy Me in Denekamp.
•  Na aanmelding vindt er een individuele intake plaats door de kinderfysiotherapeut.
• Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie.
•  Je traint met een groep leeftijdsgenoten gedurende een uur voor een maximale tijd van 1 jaar.
•  Tijdens het sporten is er altijd een kinderfysiotherapeut aanwezig voor de begeleiding.
•  Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig.

Wie begeleidt je kind?

Gonnie van Langen, kinderfysiotherapeut: 06 – 53 871 607

Nieke Rinsampessy, kinderfysiotherapeut: 0541 – 767 299

 

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.