DINK Kinderfysio

Lekker fit met DINK Fit

DINKfit

Beweging gedurende de dag is niet meer vanzelfsprekend in de huidige samenleving. Steeds meer spreken we van een zitcultuur. Kinderen en jong volwassenen zijn hier erg gevoelig voor en zitten steeds vaker en langer achter de tablet of tv. Onze visie is dat beweging en een goede houding leiden tot meer plezier, voldoening, zelfvertrouwen en lichamelijke ontwikkeling voor onze kinderen. Daarom bieden wij DINKFIT aan, een programma voor kinderen met een slechte houding en/of een matige spierkracht en conditie.

wat is DINKfit?

DINKfit is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. De groepslessen richten zich op het verbeteren van conditie en spierkracht. Daarnaast wordt aandacht besteed aan een stukje bewustwording van houding een het aanleren van een correcte houding. DINKfit vindt plaats bij Joy Me waarbij er een deel van de les groepsgewijs plaatsvindt en een deel individueel. Tijdens het individuele deel van de les maken de kinderen onder begeleiding gebruik van alle apparatuur.

Hoe werkt DINKfit?

Voordat de kinderen deel gaan nemen in de groep vindt een intake plaats waarbij individuele doelen worden doorgenomen. Daarnaast worden conditie en spierkracht getest. DINKfit bestaat uit ongeveer 12 lessen afhankelijk van de hulpvraag. Ouders worden betrokken in het geheel door middel van huiswerkoefeningen. Ook wordt er één keer per 12 lessen een meekijkles georganiseerd.

Wie begeleidt je kind?

Nieke Rinsampessy-Olde Keizer, kinderfysiotherapeut: 06 – 13 096 523, nieke@dinkkinderfysio.nl

 

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.