DINK Kinderfysio

Lekker sporten met Special Fit

special fit

Als je kind een beperking heeft, dan is bewegen niet vanzelfsprekend. En dat terwijl beweging zo belangrijk is voor de ontwikkeling van je kind. Wij vinden dat iedereen plezier moet beleven aan bewegen, in een omgeving die vertrouwd aanvoelt. Daarom bieden wij Special Fit aan, een beweegprogramma speciaal voor kinderen met een beperking of die extra aandacht nodig hebben.

wat is special fit?

Samen met Boerderijcampus en verschillende sportverenigingen bieden wij het bewegingsprogramma Special Fit aan. Dit programma is speciaal voor kinderen die niet of onvoldoende aan de activiteiten van de normale sportvereniging kunnen deelnemen. Het kan zijn dat je kind een verstandelijke of lichamelijke beperking heeft, maar ook kinderen met een of meerdere van de volgende kenmerken kunnen meedoen aan Special Fit:

  • Weinig ondernemingslust en weinig plezier in bewegen.
  • Opvallende houding of motoriek, bijvoorbeeld houterig, onhandig en gespannen bewegen.
  • Conditieproblemen, waardoor het niveau van normale sporten vaak te hoog is.
  • Onzeker of faalangstig tijdens het spelen en bewegen.
  • Concentratieproblemen, waardoor het sporten in grote groepen lastig is.

Hoe werkt Special Fit?

Na een eerste observatie stellen we samen met jou als ouder of verzorger doelen op. Vervolgens gaat je kind 10 weken lang actief deelnemen aan de bewegingslessen. Dat doen we in groepen van maximaal 6 kinderen. Elk kind gaat aan de slag met de eigen doelen en we gaan proeflessen volgen bij verschillende sportverenigingen. Na afloop van het programma evalueren we de vorderingen en kan je kind doorstromen. Het kan zijn dat het klaar is om de stap naar een normale sportvereniging te maken, maar het kan ook zijn dat het nog een keer mee gaat doen aan Special Fit. In totaal kan je kind 4 blokken van 10 weken meedoen aan Special Fit. Daarna is je kind klaar om eventueel de overstap te maken naar een passende sport.

Wie begeleidt je kind?

Gonnie van Langen, kinderfysiotherapeut: 06 – 53 871 607

Hellen Kotte, kinderfysiotherapeut: 06-54798191

 

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.