DINK Kinderfysio

Letters leren bij de letterclub

letterclub

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat kinderen zonder problemen en spelenderwijs leren wat de functie is van geschreven taal. Toch gaat dat niet voor alle kinderen vanzelf. Bij de Letterclub leert je kind tijdens het bewegen de letters beter te begrijpen.

wat is de letterclub?

De Letterclub is bedoeld voor kleuters van ongeveer 5 tot 7 jaar die een steuntje in de rug kunnen krijgen bij het ontwikkelen van een beter ‘lettergevoel’. Tijdens de groepslessen leren we je kind op speelse wijze meer over letters. We stellen doelen op om het fonemisch bewustzijn van je kind te ontwikkelen en om het voorbereidend schrijven te verbeteren. Dat doen we in combinatie met bewegingsvormen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kleuters daar erg behoefte aan hebben.

Hoe werkt de Letterclub?

Voordat we beginnen met de Letterclub, wordt je kind eerst geobserveerd door de kinderfysiotherapeut en logopedist. We stellen vervolgens voor je kind een individueel traject op binnen een klein groepje.

Het programma bestaat uit 6 à 8 lessen. Tijdens deze lessen spreken we verschillende kanalen aan: visueel (klankgebaren), auditief (gesproken woord), tactiel (voelen) en in beweging om het schrijf- en leesproces te stimuleren. We werken nauw samen met ouders, zodat je ook thuis je kind kunt stimuleren. Na afloop nodigen we je uit voor een evaluatiegesprek.

 

Praktische en financiële informatie

De Letterclub gaat van start bij voldoende aanmeldingen. Het aantal lessen dat nodig is, verschilt per kind. De kosten worden in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekering. Hiervoor is wel een therapie-indicatie nodig. Afhankelijk van de zorgverzekering is er in sommige gevallen een verwijzing van de huisarts nodig voor de begeleiding van de logopedist. Dat geldt niet voor de kinderfysiotherapie.

Wie begeleidt je kind?

Gonnie van Langen, kinderfysiotherapeut: 06 – 53 871 607

Nieke Rinsampessy, kinderfysiotherapeut: 0541 – 767 299

Kyra Beernink, BEO logopedie: 06-24530273

 

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.