DINK Kinderfysio

Wie we zijn

wie we zijn

Met ons team zetten we de ontwikkeling van je kind in beweging. We doen niets liever! We werken naast ons eigen team, dat bestaat uit 4 kinderfysiotherapeuten, motorisch remedial teacher (MRT’er) en een psychomotorisch therapeut (PMT’er), graag samen met andere vakdisciplines, zoals logopedie en kinderpsychologie. Daardoor kunnen we breder kijken naar de ontwikkeling van je kind. Niet alleen de motoriek komt dan langs, maar bijvoorbeeld ook het gedrag in relatie tot het bewegend functioneren. We stellen ons team graag aan je voor en vertellen je wat ons drijft. Wat zet ons nou in beweging?

Gonnie van Langen, kinderfysiotherapeut

Kinderfysiotherapie is een dankbaar beroep. Je werkt met het meest kostbare dat ouders hebben. Door samen met ouders en kind in beweging te komen, zijn er mooie resultaten te bereiken. Hiervoor is voor mij een persoonlijke relatie met het kind en de ouders essentieel. Het werken met kinderen, ook samen met andere disciplines, geeft me een andere kijk op situaties. Dit brengt mijzelf ook telkens weer in beweging en ontwikkeling. Dat is de uitdaging die ik graag elke dag opnieuw aan ga.

Hellen Kotte, kinderfysiotherapeut

Ouders zijn de belangrijkste personen in het leven van een kind. Soms gaat het leven echter niet zoals van tevoren gedacht; het kan zijn dat je kindje te vroeg, te klein of anders dan verwacht ter wereld komt. Of je kindje ontwikkelt zich op een andere manier. Wanneer het ouderschap anders loopt dan je had gedacht, dan is het fijn te weten hoe je als ouders zijnde je kindje kunt ondersteunen. Ik vind het mooi als ik zowel de ouders als het kind kan helpen zich te ontwikkelen op hun eigen, unieke wijze. Door dit unieke van ieder kind en de ouders, maakt dat elke dag anders is. Ik blijf me verwonderen, met name over de veerkracht van kinderen en ouders.

Nieke Rinsampessy-Olde Keizer, kinderfysiotherapeut

Hoe bijzonder is het wanneer een kind een mijlpaal behaalt en zich ontwikkelt tot een eigen persoontje! Leren lopen, rennen, gooien, spelen, knippen, plakken en schrijven… Als kinderfysiotherapeut mag je dagelijks bezig zijn met deze stapjes en soms ook stappen in het leven van anderen. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen wijze en het is voor mij een uitdaging, maar vooral ook een plezier, om voor elk kind een goede ontwikkelingslijn te vinden samen met ouders en omgeving. Samen helpen we een kind groeien naar een eigen ‘ik’ en dat maakt ons werk geweldig!

Pim op de Weegh, kinderfysiotherapeut i.o.

Als (kinder)fysiotherapeut ben je een coach voor patiënt en ouders. Je gaat samen met elkaar op zoek naar de oorzaak van de klacht en zoekt naar een passende behandeling welke voor het kind prettig is. Plezier in de therapie en een plezierige omgang met elkaar is hierbij erg belangrijk in mijn ogen. De eerlijkheid en openheid die kinderen je geven spreekt mij ontzettend aan. Het verder kijken naar interne en externe factoren die ten grondslag liggen aan de problematiek ervaar ik als een mooie uitdaging die wij als ouders, kind en therapeut samen aangaan.

 

Femke Ottink-Rikkink, docent bewegingsonderwijs en motorisch remedial teacher (MRT-er)

Kinderen die met plezier deel kunnen nemen aan de bewegingscultuur, dat is mijn doel!  Als dit door angsten, door sociale of emotionele eigenschappen van een kind of door een ietwat langzame motorische ontwikkeling anders verloopt dan ‘gemiddeld’, dan ondersteunen wij je graag. Ik hoop dat ik kinderen het plezier van goed bewegen kan laten ervaren. Het ontdekken dat er toch meer mogelijkheden en vaardigheden zijn dan kinderen (en ouders) hadden verwacht, is fantastisch om te zien.

Leonie Oude Hengel, psychomotorisch therapeut (PMT-er)

Wat me aantrekt in mijn vak is de laagdrempeligheid en kracht. Ik vind het bijzonder om te ontdekken wat het kind mij te vertellen heeft. Samen proberen we zijn of haar kwaliteiten en krachten te ontdekken en uit te vergroten. Daar waar je elkaar ontmoet in het bewegen, wordt de communicatie gemakkelijk en bijna vanzelfsprekend. Woorden zijn dan niet altijd meer nodig. Samen komen we letterlijk en figuurlijk weer in beweging.

Wil je meer over een van ons en onze drijfveren weten? Neem dan contact met ons op.